Wednesday 30 September 2009

başarmak..


Sizce başarı ne ? Bence insanın hayatta istediği şeyleri yapması başarı (her ne olursa olsun ) eskiden böyle düşünmezdim başarının takdir edilmek olduğunu herkesin gözünde bir numara görünmek olduğunu ve insanların sizi zeki ve mükemmel bulması olduğunu düşünürdüm ..ama hayır başarı istediklerini yapmakmış ..gerçekten bu düşüncemi yaşadıklarım ve yaşayamadıklarım değiştirdi ..Şimdi dönüp arkama baktığımda 4 senelik bir zaman kaybı görüyorum ama yaşamam gerekli şeyler varmış o 4 senede ..Bundan sonra başarılı olucam ama kendi anladığım dille söz verdim kendime :))

Monday 28 September 2009

BAŞLANGIÇ


Bir şeylere başlamak hep mi heyecan verir insana ? Şöyle bir bakınca kendime; pek de heyecanlı değildim ,oysa ne için gelmiştim bu şehire ne uğruna küçük ,korunaklı yuvamı bırakıp burda bu eziyeti çekiyordum .. Çok şey değişti hayatımda hem de çok şimdi heyecanın yerine mantık aldı ..belki de yaşlanıyorum ya da öyle hissediyorum .. artık o çılgınlıklara uzaktan bakıyorum .. İçimdeki çocuğu kaybetmek istemiyorum ama bilin ki kaybedersem çok daha mutsuz olucam bu dünyada ..Başlangıçlara adım atıyorum bu ara ..Sevdiklerim izliyor beni ama var bende birşey görüyorlar ,heyecanla anlattığım hikayeler eksik , ben eksik.. Okul bugün başlıyor doktorada ilk günüm umarım böyle devam etmem edersem işte o zaman ..

Thursday 24 September 2009

mutluyum,mutlusun,mutluuuuuuuu


Ya düşündüm de hatta daha da iyisi şöyle bir geriye yazılarıma baktım da ben bu kadar da mutsuz değilim be ..hala ailemle oturup gülebiliyorum eğlenebiliyorum daha da önemlisi konuşabiliyorum ki çoğu insan artık bunlara uzak.. sevdiğim insanla birlikteyim sadece benim sevdiğim değil ya da beni seven değil ,.He bu yazılar yalan mıydı hayır onlar da gerçekti ama mutsuz değilim mutluyum hatta bazen çoğu insandan da fazla sadece benim bünyemi etkileyen her insanda olmayan beni mutsuzluğa doğru iten bir kimyasal eksik var vücudumda lityumm... :)) ama biliyorum ki bazen onun eksikliğiyle de yaşayabiliyorum ..aslında ne kötü olurdu biliyor musunuz lityum eksiği olmadan vücudumda mutsuzluk sarsaydı her yanımı o zaman kötü olurdu ..teşekkürler o gün kızdığım ama bugün teşekkür ettiğim psikiyatr , bana mutluluğun yolunu biraz da olsa gösterdiğin için..

Wednesday 23 September 2009

Sıkıntı


Bu aralar içimde epey bir sıkıntı var nedeni belirsiz , tebdili mekanda ferahlık ver dedim uzaklara bir zamanlar çocukluğumun geçtiği yerlere bayramda gittim ama sanki sıkıntı daha da mı arttı ne ? Çocukluğumun ve ilk gençlik yıllarımın geçtiği yere gidip anıları canlandırmaya çalışsak da anılar bazen olduğu yerde durmak istiyor ..Bir zamanlar geçtiğim okul yolu ve hayallerimle şimdi hiç bir arkadaşım yerinde değil hepsi gitmiş nerde oldukları belirsiz ..Sıkıntım dağalır elbet bu da geçer ama sanki geçtiğim yollarda bir şey unuttum ses mi renk mi desem ışık mı çiçek mi desem..

Tuesday 15 September 2009

ÖLÜM


2005 yılıydı, hayatımın en zor en manasız yılını yaşıyordum dost kazıkları,sonuçlanamayan aşklar ,aile problemleri,iş problemleri,, Bu böyle uzadıkça uzuyordu..Ne doğru dürüst yemek yiyebiliyordum ne de uyju uyuyabiliyordum.. Geçmicek dedim içimdeki sıkıntı ölüm mü çaresi bunun dedim bu kadar mı yalnızım bu dünyada bu kadar mı amacım yok dedim.. Sonra zaman geçti ben başka birine aşık oldum problemler pek çözülmedi ama dostluklara olan içimdeki bir kısım inancı yitirdim.Ölüm illaki toprağa gömülmek ve nefes alamamak mıdır ? Yaşarken de nefes alamadığınız çoğu zaman oluyor ..Ben ölümü gördüm, inançları uğruna hayata tutunmak sonucu ne olursa olsun yaşamak için en önemli neden bunu da gördüm.. Geçmiş çabuk unutuluyo derler ya yoo hiç bile unutmak belki de hatırlamayı tekrar canlandırıyo..

Thursday 10 September 2009

Bu sabah yağmur mu var İstanbul da ??

Dün haberleri izlediğimde gerçekten şok oldum..insanlar artık bir metropolde işlerine giderlerken bile ölebiliyor hem de boğularak .. İstanbul kültür başkenti hayır afetlerin başkenti ..İnsan hatasıymış bunu söyleyen de bence insanların bir hatası ..Çok üzücüydü,ölenlerin yanında diğerlerinin yağmacılıkları hiç aldırış etmeden ..Ne pislik olduk biz insanlar ..Ölüme bile saygımız kalmadı.. Afetleri boşuna vermiyor Tanrı belki de ama ders alamıyoruz.. Doğa insanoğlundan öcünü alıyor başka bir sonucu yok bunun .. İnsan hatası değil yani..

Wednesday 9 September 2009

Umut






Uzun zamandır çalışan bir insan bir anda işi bırakınca (bir anda değil tabii uzun zamandır üstüne düşünülen mevzu) normal hayata uyum sağlaması gerçekten zor oluyor. Sanki bir ömür boyu çalışıp bir ömür boyu ayağın prangalı istemediğim bir işi yapacaktım.. Oysa ki üniversiteyi bitirirken ne büyük hayallerim vardı , herşey toz pembeydi .. Lakin gerçekler daha da acıymış..Şimdi özgürüm verdiğim kararın arkasındayım ..Umarım hayalim gerçek olur umarım bir doktora öğrencisi olarak okulda asistan olarak kalabilirim .. Çünkü ben uzun zamandır hayallerimi de unutmuştum ama şimdi hatırlıyorum..

Tuesday 8 September 2009

DÖNÜŞ


Geri döndüm..
Uzun zaman oldu..
Yazarken birden gelmişken heves hayat meşkalesi beni itti uzaklaştırdı yazmaktan.. Tekrar yazabilir miyim hiç bilmiyorum ama hiç değilse deneyeceğim.. Şimdilik merhaba ..