Wednesday 6 January 2010

........


yaşamın, sürekli gireceğin çıkmazlardan oluşacak;
hep girip, hep çıkacaksın çıkmazlara, çıkmazlardan :
son gireceğin çıkmaz da, hiç çıkamayacağın çıkmaz olacak - sen en son çıkmazına girdiğinde,
yaşamın da ‘düze’ çıkacak…
Oruç Aruoba

Hayatıma belki de yön verirken gereğinden fazla mı kitap okudum diye düşünüyorum , artık okumanın bir değeri olmadığı ,cahilliğin prim yaptığı bir ülkedeydik nasılsa ..
Derste erkek egemenliğinin bana ne olduğunu gösteren acımasız hoca şöyle dedi geçen gün : Sadece süslen , gez ,eğlen dünyada başka şeyler de oluyor ..
Hayatta en çok bundan korktum ben yalnış anlaşılmaktan ama anlaşıldım engel olamadım ..
Beni daha hiç tanımadan salak yerine koydu çoktan hem de neden sırf öyle istedi diye ,hem de bunu yapan gerçekten dolu bir adam ki ben öyle düşünürdüm ..
Sırf derste karı kız muhabbeti yapmayı kendine amaç ednmiş ama çok kitap okumuş sevgili doçentimiz .. Ama son ne ; kadınları aşağılayabilirim çünkü buna hakkım var .
Okumak önemli ,hatta doktora yapmak benim için dünyanın en önemli olayı ama anladım ki insan kadın olunca bu ülkede yükselmek çok zor.. Neden hem evine bakıcaksın ,hem çocuğunun anası olucaksın ,hem kocanı tüm kalbinle seviceksin.. Çünkü sana yüklenen görevler bu ..Arta kalan zaman olursa doçent olursun ..
Hayırrrrrrrrrrrrrrrrrrr...
Bu yüklenen görevlerin hiçbiri olmuyacağım çünkü ben istedğimi yapacağım ..
İlk önce üzüldüm ,sonra çatlasan da patlasan da ben de doçent olucam hatta seni de geçicem ,bundan korkma ey erkek olduğunu sanan şahıs çünkü çok uzun zaman önce onu da kaybetmişsin ...

7 comments:

  1. Bu tür insanlar olmasa bizler gaza gelemeyiz :)

    ReplyDelete
  2. lisedeki psikoloji hocam össye calısırken "çalışma tugbaaa. senden bir halt olmaz ne de olsa" demişti. söylenecek şey değildi o zaman. "göreceksiniz" demiştim. sonra psikolojiyi kazanmıştım. inat da değildi, sadece güzel bir tesadüf.

    ReplyDelete
  3. Bora -MAN ; gaza geliyorsun ama kırgınlığın bu laflara hiç geçmiyorrr.
    pandora ; çok güzel bir tesadüf olmuş ..söylenecek laflar değil bunlar ama ağızdan çıkıyor işte .. neyse sonuç önemli :) umarım bana da aynısı olur..

    ReplyDelete
  4. Takılmamak gerekir herkesin dediğine bazen, he deyip geçmek gerekir..

    ReplyDelete
  5. Öyle yaptım zaten SirEvo ..

    ReplyDelete
  6. herkes bi çatlak napcaksın lityummmcum. bazı şeyleri kulak ardı etmek gerek. tabi keşke gerek kalmasa.

    ReplyDelete