Tuesday 7 December 2010

tercihler...

Hayatta hiç tercihlerinizi düşündünüz mü? peki tercihlerinizin bedelini ödediniz mi? şöyle bir bakınca geçmişe tercihlerimi düşündüm ve diğer tercih etmediklerimi hata mı yaptığımı .. evet bazı tercihlerimde hatalarım oldu .. belki de yapmam gereken hatalarımdı bunlar.. öğrenmem gereken birşeyler vardı ve öğrendim ya da öğrendiğimi sandım.. doğru tercih nedir ki aslında doğru olan nedir ki ??
Hani bir işin sonu kötüye gitmeye başladığında deriz ya yalnış seçim yapmışım doğrusu nedir ki seçimin yanlışı bu olsun diye düşünmeden edemem ..
Ben evet kabul ediyorum arkadaşlıklarda yalnış seçimler yapıyorum hem de çok yanlış.. görmemem gerken şeyleri görüyorum duymamam gerekenleri duyuyorum ve yine de karşımdakinin iyi olduğuna inanıyorum.. tercihler üstüne kafa yormaya değmez ,Tanrı'nın öğrettiği yol en iyi yol bence seçimlerimizde özgürüz doğru ya da yalnış bedelini ödüyoruz..pek karışmıyo bu durumlara ..çocuğunu özgür bırakan ebevyenler gibi..tercihlerimi düşündüm bu ara birkaçı doğru pek çoğu yalnış gibi geldi ..gitmek istedim arkama bile dönüp bakmadan ama gidemezdim yaşayacağım hayatım buydu .. hayat bir giysi değil ki alıp sonra beğenmeyip giymek istemeyeceğin..
Akademik kariyer yapmak çok zor belki bu ara biraz da bundan bunaldım :) saçmalıyor muyum neyim ?:)
ama saçmalamak güzeldir en nihayetinde :)geçen gün hocama afiyet olsun diyeceğime şimdiden geçmiş olsun dedim..adam gülmekten kırıldı.. yorgunsun herhalde dedi :)
Yorgunum yorgun hayat yorgunu .. diyemedim tabii.. tercihler,seçimler ,ödenen bedeller ,,
bir roman vardı küçükken okumuştum güneşi uyandıralım ..13 yaşındaydım.. orda bir cümler vardı zeze söylüyordu ..
"bir daha dünyayaya gelsem bir düğme olarak doğmak isterim bir külot düğmesi bile olabilir ..insan olmaktan ve bir zavallı gibi acı çekmekten iyidir."
İnsan olmak ve bir zavallı gibi acı çekmek .. aslında baştan beri de seçtiğimiz bu zaten diğer tüm yaptıklarımız seçimlerimizin acısını hafifletmek için hayatımızdaki küçük ayrıntılar ..çok karamsar değilim gerçek de bu işte..

2 comments:

  1. Sevgili Lityum,
    Seçimin olan yolu, bizzat gönüllü seçmiş isen, o yolun içinde yürürken karşılaştığın iç sıkıcı durumlar, zorlukların da geçici olduğunu düşün!keyifli yanlarını düşün! değilse de sen onu keyifli kılacak bir şeyler bulabilirsin belki:)
    hımmm nasihat gibi oldu sory sory canım ya:))) ama zaten sen karamsar değilim demişsin bu güzel işte:)yerinde sayıp oflayıp poflamaktan çok daha iyidir bir şeyler yapıyor olmak...yolun doğrudur, çünkü o yolu hür iradenle sen seçmişsen eğer:)başka söze gerek yok...

    başarılar dilerim...sevgiyle ve esenlikle kal...

    ReplyDelete
  2. Esmir : evet haklısın yerinde saymaktan iyidir bir şeyler yapmak .. çok güzel yazmışsın hiç de nasihat değil :) teşekkürler..

    ReplyDelete