Friday 5 November 2010

kızıla boyalı saçlar


üniversitede iken bir kitap okumuştum , kızıla boyalı saçlar ..hayatımda beni etkileyen bir kitap listesi oluştursam ilk sırada yer alır herhalde..
Kitaptaki o sözler aslında beni,herkesi,hayallerinin peşinden koşup da yalnış yollara sapanları ya da saptığını düşünenleri anlatıyordu ..çocuktum o zaman 18 yaşındaydım çok fazla bir hayalim yoktu daha hayal kurmanın ne demek olduğunu bilmiyordum.. gün geçtikçe hayallerim arttı ,arttı ,arttı.. kimini gerçekleştirdim kimiyle hala uğraşıyorum bazen vazgeçiyorum,bazen devam ediyorum..bilmiyorum yol artık beni nereye götürürse oraya gidiyorum ..
"... sefil düşünceler ve küçüklükler arasında kaybolup, hayattaki büyük sırrı çözemedik, soru da cevapsız ve acımasız kalakaldı: nasıl yaşadın, neden öyle yaşadın, neyi yapabilecekken yapmadın, başka bir yol, başka bir anlam arıyordun, yanlış zilleri, yanlış kapıları çaldın, yalnlış yollara saptın, yanlış insanları sevdin, yanlış yataklarda uyudun, yanlış evlerde yaşadın. neden hayal ettiklerini, düşündüklerini bu kadar küçümsüyorsun?..."
Bu sözler gerçekten de çok etkileyiciydi.. sonundaki soru ise bugün kendime sorduğum bir soru neden hayal ettiklerini,düşünüdüklerini bu kadar küçümsüyorsun?
Artık küçümsemiyorum umarım hayal etmeyi asla bırakmam çünkü hayal etmezsem yaşayamam .. Bugün iş çıkışı saçlarımı kızıla boyattım :) seviyorum bu rengi.. Kitabın yazarının da dediği gibi ''Kızıla boyalı saçlar insan özgürlüğüne yazılmış bir övgüdür''...

3 comments:

  1. üniversitedeyken bir kaç sene kızıl kırmızı tonları kullandım hep...sonra değişti...
    kitabı çok merak ettim ve okunacaklar listesine aldım bile.
    ve şimdi yeniden göresim geldi o kızıl saçları...

    ReplyDelete
  2. bu kitabı mutlaka oku mor kedi, muhteşem bir kitap çok beğeneceksin.. kızıl saça gelince tekrar yaptır güzel renk :)ben öle yaptım..

    ReplyDelete
  3. Olağanüstü bir kitap cidden. 17 yaşındayım ve benim tüm hayallerimi, hayallerim için bulduğum direnci haklı çıkardı, Luis'e bir yerlerde birgün gidip ''sizin bağımsızlığınız benim içimdeki özgürlük ateşini yaktı'' diyebilmek isterdim.

    ReplyDelete