Thursday 13 January 2011

Neler oluyorrr...

Türkiye İran olur mu ?Bundan birkaç yıl önce söylese bu sözü biri güler geçerdim ,ama şimdi görüyorum ki Türkiye da garip şeyler oluyor..İçki yasağı ,ucube heykel krizi ,bir dizinin yayından kaldırılmaya çalışılması ..Yavaş yavaş da değil gözümüzün içine soka soka empoze edilmeye çalışılan birşeyler var .. Korkarım ki İran'dan daha mı beter olucağız,bilmiyorum duymak da istemiyorum ..Türkiye ne badireler atlattı ama şimdi din sömürüsü tehlikesiyle karşı karşıya ..işte bu nokta önemli .. devrimler genelde insanların şahsi ve önem verdikleri noktlarla yapılır.. hiç şüphe yok ki Türkiye de çoğu insan dine çok önem veriyor sömürülecek bir meta ..
Peki ya son tahliyelere ne denilmeli ? İnsanlara yıllar önce o evin içindeki betonlara gömenler şimdi dışarda her gün imzalaması gereken evrağı imzalamıyo ve şu an da kayıp..Şu anda Türkiye'nin her zamankinden daha çok okumuş,kültürlü insanlara ihtiyaçları var çünkü gemi yavaş yavaş su almakta .. Korkuyorum açıkçası geleceksizlikten ve muhafazakarlıktan hiç korkmadığım kadar ...

2 comments:

  1. Ah lityumum ah!..

    Olur mu ne demek olmaya doğru!..
    bir kitabın düşündürdüklerinde...okuduklarım ve yaşadıklarımdan yola çıkarak yorumlamaya çalışmıştım bu durumumuzu...(http://izlerveyansimalar.blogspot.com/2010/03/bir-kitabn-dusundurdukleri_24.html)

    Gündem artık bu tür söylemlerle kaos'tan başka kaos ortamları içinde resmen duman altı oluyor...hasırın altına doğru da ülke çekiliyor iyiden iyiye...(kimliksiz, şahsiyetsiz, benliksiz,işsiz,evsiz-barksız...!!!)

    korku sardı her yanımızı:(

    ReplyDelete
  2. haklısın esmir her tarafımızı korku sardı korkutulduk iyice:( çok doğru yorumlamışsın sende .. sonumuz hayır olsun ..

    ReplyDelete