Friday 23 October 2009

yaprak dökümü gençliği :(


Evet yalnış duymadınız sevgili hocam bana bunu söyledi ..Büyük hakaret hem de ne için not tuttuğum için dersinde .. Ben not tutarak değil dinleyerek öğrenmeliymişim , ben akademisyen olacakmışım ,dizi izlemekle olmazmış ,,, Uzadıkça uzadı ..Beynim artık bu sesleri almıyor yorulduğumu hissediyorum . İşin kötü tarafı artık ağlayamıyorum ,şaşıramıyorum sadece donuyorum sadece.. Evet kabul ben yaprak dökümü gençliğiyim bunu ne demek olduğunu bile anlayamıyorum ama öyleyim kabul için rahat olsun hoca ama istersen aşk ı memnu gençliği de olurum ha sakın yanılma !!!!

Ne gençliğiyim biliyor musun hoca , yitik gençliğim,işsizlikten bitap gençliğim, sömürülen bırak hayallerinin peşinden koşmayı hayalini unutan gençliğim sense ..
Gerisini tamamlayın yoksa envayi çeşit küfürle geri dönücem ..
Yeter artık!

11 comments:

  1. hayallerinin peşinden koşmayı asla unutma...

    Hoca gençlik görmemiş bence..bir kitabevinde Aşk-ı Memnu romanını görünce,aaa dizinin kitabıda çıkmış diyen gençlik gördüm ben..

    ReplyDelete
  2. Dalgaları Aşmak ; hayallerimin peşinden koşucam ne kadar engelleyen olsa da ..
    Hoca ya gelince gençlik değil insanlık bile görmemiş...

    ReplyDelete
  3. Sizler değil gençliğini; çocukluğunu bile yaşayamamış, sokaklarda doyasıya oynayamamış, ta 7 yaşında acımasız hayatın içine yarış atı gibi itelenmiş bir gençliksiniz.Otobüslerde yer vermek isteyen o yorgun gençleri alınlarından öpüp oturtuyorum yerlerine.HİÇ yaşamadınız ki kendinizce.Sevgilerimle.

    ReplyDelete
  4. Az önce bir şeyler yazdım ama sayfa iki saat yüklenmedi sonra yenilemek zorunda kaldım. Yorum gitti mi bilmiyorum ama TTnet'e biraz saydırdım. Alakasız oldu biraz yorum özür dilerim. Sen nasıl canın istiyorsa öyle yap bence derste, canın not tutmak istiyorsa not tut, herkes nasıl canı istiyorsa öyle yaşasın kimse kimseye zarar vermesin kimse kimseye karışmasın, kimse kimseyi yargılamasın, yeter ya!

    ReplyDelete
  5. sufi; hala da yarış atı muamelesi görüyoruz diç yaşayamadık hem de :(
    mustafa tr ; aynısı birgün ben de sna yorum yazarken oldu biliyor musun ? valla yargılanmamak ben de istiyorum artık canıma tak etti çünkü bu en ufak şeyde yargılanma olayı bıktım yani anlıyacağın ..

    ReplyDelete
  6. Yorgun bezgin bir gençlik olmakda haklısınız ne yazıkki..ama inanın geçmiş nesillerde aman aman birşey yaşayamadı bu caanım ülkede...

    ReplyDelete
  7. bahsettiğin hoca yaşlı mıydı. genelde yaşlı hocalar böyle takıntılı oluyorlar malesef. kendi önem verdikleri konularda öğrencilerin de maksimum titizlik göstermesini bekliyorlar. bence çok beklerler :) şekilden şekle girmekten gına geldi. yaranamazsın ki her birine... hem neden yaranalım ki? insanın yine de bazen moralini bozmayı başarıyorlar değil mi. zevk mi alıyorlar bundan, mahsus mu yapıyorlar ne? hiddetlendim yazdıkça ben de lityumcum kusuruma bakma :) bu arada merhaba...

    ReplyDelete
  8. onuncu köyün adamı; bu ülkeye inancımı çok uzun zaman önce yitirdim sadece uzatmaları oynuuyorum şu ara ..

    kelebek dr. ; yaşlı değil ama kalbi yaşlanmış desek daha doğru olur :) zevk alıyorlar bence moral bozmaktan ..bu arada k hiddetlenmekte haklısın ben yazarken nasıl oldum bir düşün:) , bu arada sen de hoşgeldin ve merhaba ...

    ReplyDelete
  9. hoca söz ucar yazı kalır deseydin. ;)

    yaprak dökümü gençliği mi? nasıl bir kınamayı belirtir ki bu? zamanında sadece kitapken de o zamanın gençleirne böyle dediler mi acaba? ne yazık ki biz bize sunulan şartlar içinde yaşıyoruz.

    ReplyDelete
  10. Not tuttuğun için mi? Herkesin öğrenme ve anımsama yöntemlerinin farklı olabileceğini yıllarını adadığı eğitmenlik işinde öğrenememiş mi acaba?
    bir önceki nesillerin, kendinden sonrakilere "herşeyi siz berbat ettiniz" gözüyle bakmasına katlanamıyorum. Hoş, bir arkadaşın da daha önce belirttiği gibi, sanki önceden herşey çok matahtı da şimdi bozuldu. Pehhh...

    ReplyDelete
  11. pandora ; hocaya denilecek çok şey var ama sustum :)geleceğim için..
    Lydia ; aynen öyle herşeyi biz berbat etmedik zaten herşey berbattı biz onu devraldık...

    ReplyDelete